top of page
bevingen.jpg

Bevingen
 

Wonen in het gezelligste   dorp van Sint-Truiden

Bevingen is één van de kleinere kerkdorpen van Sint-Truiden, maar door velen geprezen als hét meest sympathieke en bruisende kerkdorp van de hoofdstad van Haspengouw.  Bruisend, zonder over te koken. Want Bevingen bevindt zich aan de raad van het stadsleven, daar waar de rust, de groene long van de fruitstreek begint.

Gelegen in de vallei van de Cicindriabeek, vlak aan de oude Romeinse ‘heerbaan’ die Tongeren met Bologne-sur-Mer verbond, kan je in de omgeving perfect onthaasten. 

 

Het is er nooit ver zoeken naar een rustig groen plekje. Frisse bloesems in de lente en immer glooiende velden en wijdse kasteel- en hoevezichten wanen je in  het Toscane van Limburg. De vele fiets- en wandelroutes die in en rond het dorp lopen vormen de perfecte sportieve afleiding. En ook fijnproevers zullen zich hier direct thuis voelen. 

 

Heel wat streekproducten zijn van Bevingse bodem. Van authentieke fruitdomeinen tot een unieke brouwerij, je kan er letterlijk Haspengouw in zijn puurste vorm proeven.

 

Rust maar stadsbeleving dichtbij

 

Laat je zeker niet misleiden door die idyllische rust. Afgelegen en ver van het stadsleven is dit kerkdorp zeker niet . Wie in Bevingen woont hoeft niets in te boeten qua stedelijk comfort in ruil voor de rurale rust. Het kerkdorp ligt op een steenworp van het Truiense stadscentrum. Ideaal voor een snelle fietstocht naar de versmarkt of een bezoekje aan de locale horeca. Op 5 minuten fiets je zo veilig naar de Grote Markt of wandel je in een wip naar het nieuwe zwembad. 

 

Sint-Truiden heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een moderne stad waar je naar hartenlust kan shoppen, proeven en deel kan nemen aan verschillende activiteiten. Er valt altijd wel iets te beleven in het stadscentrum. 

 

Maar ook het kerkdorp zelf durft wel eens van zichzelf te laten horen met verschillende leuke buurtactiviteiten.

 

 

 

Uitvliegen en thuiskomen

 

De nabijheid van verschillende in- en uitvalswegen zoals de N80 en de E40 zijn een troef. Vanuit project ‘Wings’ tak je direct aan op de expresweg naar Hasselt en ben je snel richting Tongeren, Luik, Tienen, Leuven en Brussel. 

Op 10 minuten bereik je vlot de oprit van de E40 in Walshoutem (Landen) waardoor je snel kan uitvliegen en thuiskomen. Ook het treinstation van Sint-Truiden is vlot bereikbaar en zorgt voor een vlotte verbinding naar andere steden. 

Een ideale uitvalsbasis voor iedereen die de drukte van grote steden achter zich wilt laten zonder te moeten inboeten op moderne voorzieningen en landelijk groen.

icons_wings_bevingen_new.png
bottom of page